-->

acısıyla tatlısıyla 1 sezonu geride bıraktığımız dizi

Behzat_c

bu yapım gerçekten halka mal olmuş bir dizi olmayı başardı. türk tv tarihinde eşine az rastlanır bir durumla hayran kitlesi ile ayakta kalan, bu seviyelere gelen bir dizi oldu.

diziyle tanışmam gecenin bir yarısı 1.bölümün tekrarını görmemle başladı. 2.bölümden bu yana da hep gününde ve saatinde takip ettim. dizinin 5.bölümden sonra gününün değişmesi, buna takiben de reytinglerinin epey düşmesi behzat ç.’nin ekran yolculuğunu daha en baştan zorlaştırdı. yayından kalkacak iddiaları dolandı durdu. sözlükte bu süreçte diziyi ayakta tutmak için götünü yırtanlardan biriydim. tekrar pazar gününe alınması için şahsi olarak kampanya bile başlatmıştım. 

Yeşilyurt Arçelik ServisiYeşilyurt Beko ServisiYeşilyurt Vestel ServisiYeşilyurt Bosch ServisiYeşilyurt Siemens Servisi 

evet malum entryimde o zaman behzat’ın bu sezonu kazasız belasız tamamlarsa reyting canavarına orta parmağını göstermiş olacağından bahsetmiştim. behzat ç. bu sezonki performansı ile sadece reyting canavarına değil, tüm türk dizi piyasasına kol gibi bir nah çekmiştir. nasıl dizi yapılırın dersini vermiştir. bir kitaptan 3-4 sezon dizi çıkartan mantık (ay yapım) umarım dün behzat ç. ‘yi izleyip, izleyiciyi salak yerine koymadan da kaliteli ve yüksek reyting alan bir dizi yapılabileceğinin mantığını çözmüşlerdir umarım. 

neyse dizinin ekran yolculuğuna geri dönersek, kanal kısa sürede doğruyu gördü ve 10.bölümden itibaren diziyi tekrar eski gününe aldı. bu noktadan sonra behzat ç. ekibi belki de dizinin kaderini değiştiren en önemli kararı nejat işler’i kadroya alarak yaptı. nejat işler’in girişiyle dizi hem reyting anlamında hem de tempo açısından daha da yükselen bir ivme kazandı. özellikle 20’li bölümlerle beraber behzat ç. reyting kaygısını giderek attı üzerinden. dizi daha geniş kitlelerce tanınmaya ve sevilmeye başlandı. ancak bu popülarite artışı diziyi hiç olumsuz etkilemedi. dizi nasıl bir çizgide başladıysa o çizgide devam etti. efsane bir bölümle de sezona veda etti.

Yeşilyurt Profilo ServisiYeşilyurt Demirdöküm ServisiYeşilyurt Baymak ServisiYeşilyurt Vaillant ServisiYeşilyurt Ariston Servisi 

ortaya çok farklı teoriler atıldı. şule’nin katil olabileceği birkaç bölüm önce dile getirilen şeylerdi. ama kimse de bu şekilde behzat’ın kızı olup ondan intikam almak için öldürebileceğini de tahmin etmemişti. çoğu kişi berna’nın behzat’ın 1. bölümde içeri tıktığı taşaklı adamlar tarafından intikam amaçlı öldürülebileceği üzerinden durmuştu. özellikle zafer algöz’ün canlandırdığı derin devlet karakteri bu misyonu üslenmekten çekinmeyecek bir karakterdi. kimse berna’nın bu kadar özel sebeplerle öldürülebileceğini tahmin etmiyordu. senaristler bir bakıma şüpheleri behzat’ın üzerinden çekerek hep başka yere ve karakterlere yönlendirdiler bizi. behzat’ın özel yaşamına ve geçmişine bu açıdan fazla değinilmedi. şule karakteri özellikle gizemli bırakıldı. şüphe çekmesin diye hep sempatik gösterildi. hatta bir bölümde babası onu (sezon finali ile babası diye bildiğimiz kişinin ercümen’tin adamı olduğunu öğreniyoruz) ziyaret ederek bizi bir anlamda ailesi olduğuna da ikna etti. 

sinema filmi olacak olan son hafriyat nasıl olur sorusuna gelirsek, bu konuda çok bir fikrim yok ama şunu da dile getirmem gerekirse 1.sezon aslında son hafriyatın başlangıcına çok uygun bir sonla bitti. kitabı okuyanlar bilir. son hafriyat berna’nın itiharından 1 sene sonrasında geçen bir hikaye anlatıyordu. behzat ağır bir deprosyan halindedir kitapta. ağzından tek kelime laf çıkmaz. üstelik üstünde de ağır bir soruşturma vardır. diziye bakarsak behzat öz kızının katilinin yine öz kızı olduğunu öğreniyor. yine ağır bir depresyon nedeni. ve ercüment’in kendine yıktığı cinayette yine başka bir belası. bu açıdan bakıldığından sinema filmi 1.sezonun bir devamı olabilir. ancak ercüment kitapta olmayan diziye özgü bir karakter olduğundan muhtemelen filmde kullanılmayacak. gerek de yok bence ercüment’in kullanılmasına. kitabın efsene kötü karekteri red-kit yeter de artar bile. 

0 hanım yorum yapmış: