-->

sezon içinde izleyemeyip de şimdi internetteki dizi izleme siteleri üzerinden

sezonu bitirmeye çalıştığım dizidir. karakterlerinin derinliği, düşünerek işlenmiş olay örgüsüyle ilerlemesi, diğer türk dizileri gibi 90 dk çekmek zorunda olmalarına rağmen sahne uzatmak için ağdalı çekimler, uzun uzun manzaralar, müzik altı klip tadında sahneler yapmamaları bu diziyi kim ne derse desin diğerlerinden ayırıyor.türk televizyonculuğunda temel sıkıntı, karakterlerin, öykünün temelini türkiye'den almaması. töre denen aptallığı anlatan doğu dizilerinde bile karakterlerin bir çok noktada amerikan filmindeki karakterler gibi davranması. bu, karakterlerin derinlikli olmamasından kaynaklanıyor genelde.

Kar topu savaşı oyunu

yeni bir sinema tv mezunuyum, bu işi yapan yakın arkadaşlarımdan biliyorum ki, haftada 90 sayfa yazmak da çekmek de boru iş. ama tüm suçu dizilerin gerektiğinden uzun olmasına atıp da zaman dolduran kıytırık melodramlar yapmak da bu durumun çözümü değil. işte tam da bu noktada behzat ç. yapılması gerekeni yapıp üstüne iyi düşünülmüş bir kurguyu kaliteden ödün vermeyen oyunculuk ve çekimlerle veriyor bize. bu sayede; tutmuş, yapımcılaırn ve kanalların 3-4 ay reklam gelirinden mahrum kalmak istemeyecekleri bir diziyi kasım ayında başlatabiliyorlar işte artık.

bir gün dizilerin süresi kısalacaksa o da bu şekilde, yapımcılara bu işin başka şekilde olabildiği gösterilerek yapılacak.bu arada, birinci sınıftayken henüz, yönetmenlik hocamın bana söylediği ilk şey şudur: "bir filmin ana karakterinin söylediği şey, filmin söylediği şey olmak zorunda değildir. anlam o karakterin ve olay örgüsünün nasıl işlediğiyle ortaya çıkar."sonuç olarak, var olanı çekinmeden sakınmadan ortaya koyan, bunu yaparken bir taraf olmayan, her tarafın iç yüzüne inebildiği kadar inmeye çalışan bir senaryo behzat ç. şiddet gösteren polise karşı durmak şiddet göstermeyen çakma polis karakterleri yazmakla değil, artısıyla eksisiyle o şiddeti gösteren polisi yazmakla ve çözümlemekle olabilir anca.

bu dizi bize behzat ç.'yi bir karakter olarak değil de, aksine anti karakter olarak sunmaya devam ettiği sürece şiddet gösteren polisi, polisin şiddetini doğrulamamaktadır, doğrulamayacaktır. behzat ç., polat alemdar gibi sikko bir robot-kahraman değil; duygusuyla, zaaflarıyla... vs. derinliği olan bir anti kahramandır.

0 hanım yorum yapmış: