-->

beklenen İstanbul büyük depremi

başlık çok saçma oldu ama neyse idare edin. kaptınız siz olayı.

temelden girdigim ve yapimindan alinan malzemelere kadar, projesine kadar emin oldugum yeni yapilmis bir sitede oturuyorum. buyuk ihtimalle depremde bizim siteye bir sey olmaz.

http://www.servis24.net/bursa-aeg-servisi.html 

http://www.servis24.net/bursa-altus-servisi.html 

ama ben evde gunde 8-9 saat geciriyorum sadece? geri kalan zamanlarda is yerindeyim ve bu bina 30 yillik... hadi onu gectim oglenleri diasi cikiyorum yemek yiyorum bur yerlerde, nereden bilecegim o binanin saglam oldugunu?

http://www.servis24.net/bursa-arcelik-servisi.html 

http://www.servis24.net/bursa-ariston-servisi.html 

17 agustos depremini gece yasadigimiz icin istanbul depremi gece olacak, evimiz saglamsa sikinti yok zannediyoruz. van depreminde gordugumuz uzere hic beklenmedik bir anda oluyor.

http://www.servis24.net/bursa-beko-servisi.html 

http://www.servis24.net/bursa-bosch-servisi.html 

diyelim ki gece oldu ve saglam bina sayesinde biz kurtulduk. aninda sular kesilecek, elektrik kesilecek, dogalgaz borulari patlayacak.

http://www.servis24.net/bursa-indesit-servisi.html 

http://www.servis24.net/bursa-klima-servisi.html 

yanginlar, susuzluk, salgin hastaliklar, aclik... bir anda 15 milyon nufuslu istanbul bunlarla mucadele etmeye baslayacak. arabaya atlayayim anadoluya gideyim derseniz gidebileceginiz bir yol olmayacak... yapilan kopruler, viyadukler agir hasar alacak... tem, duble yollar vb. cokecek.

http://www.servis24.net/bursa-profilo-servisi.html 

http://www.servis24.net/bursa-siemens-servisi.html 

http://www.servis24.net/bursa-vestel-servisi.html 

depremden kurtulduguna sevinemeyen ac, sefil ve turkiyenin en katmadegerli nufusu, sanayisiyle, egitimiyle, lojistigi ile cokecek ve tum turkiyeyi en az 20 yil geriye atacak. bu konuda hukumet ne yapiyor? hic...

 

toki ev yapiyor ama yetersiz... depremde kesin yikilacak binalarin kamulastirilmasi gerekiyor. toplanan deprem vergileri bunun icin kullanilacakti hesapta, ama her hukumet gibi bizimki de kisa vadeli oy almayi uzun vadeli riske tercih etti,bir nevi kumar oynadi. 99 depreminde istanbulda 30 yil icinde deprem olmasi bekleniyordu. kum saatinin 3'te birini tukettik bile, deprem olma ihtimali her gecen gun artiyor artik.

 

baktim bizim hukumetten filan hayir yok, kendimi saglama almak icin saglam bir evde oturuyorum ama o da ise yaramayacak.

 

bir tane motosiklet alicam, depremden kurtulursak kendimizi istanbulun disina atabilmek icin en azindan. depoda bir tane mutfak tupu, bir damacana su, pririnc nohut, konserve, antibiyotik vs. tutuyorum.

 

siz de yapin benden tavsiye.

0 hanım yorum yapmış: