-->

bu başlıkta kaykay üzerine konuşuyoruz beyler

kimi kendini bilmezlerin uzerinde gerceklestirilecek hadiselerde sinir tanimayip bir ellerinde bir damacana su tasirken obur elleriyle cep telefonuyla konustuklari, bunlari yaparken yayalarin arasinda slalom yapmaktan geri durmadiklari gereksiz ulasim araci.

birde snakeboard denen tipi vardırki, kıvrım kıvrım yollarda süzülerek gitmenizi sağlar. benim gibi doğru düzgün ollie bile yapamayan arkadaşlara tavsiye edilmez.

bugun bir spor dali olarak kabul gorup neredeyse milyon dolarlik sponsorluk anlasmalari yapilip, kendisine ait bir moda akimini olusturmus olsa da uzun yillar toplum icerisinde alt kultur olarak gorulen los angeles cikisli spor dali ve yasam bicimi. kaykay denilen tahtanin uzerinde durmak dahi saatlerce suren bir cabanin sonucu oldugundan iyi kaymak buyuk marifet ister. butun alt kulturler gibi kendi icerisinde cesitli sosyal dinamikleri olup yine alt kultur olarak kabul edilen baska sanat ve spor dallarina baglidir, beraberinde onlari da getirir. 

bizde ise kaykay hadisesi biraz zordur. butun yollar amerikan sehirlerindeki gibi genis, ferah ve asfalt olmadigindan atlamak, cesitli figurler yapmak cok zordur. ayrica pahali bir seydir kaykay denilen nesne. amerika ve avrupa'nin bazi ulkelerinde alt kultur olarak kabul edilirken bizde yesilkoy, yesilyurt, nisantasi gibi zengin semti veletlerinin mahalle tarafindan anlasilmaz oyunu hatta bir nevi ust kultur olarak gorulur. 

Yeter çok konuştunuz. Birazda su kaykayı oyunu oynayın.

0 hanım yorum yapmış: