Tasarlanan mekan ne olursa olsun, girişi tanımlamak ve vurgulamak adına eskiden bu yana kullanılan seramik tasarımlar ilgimizi çıkmıştır… Sanatsal objeler mekanlara sıcaklık vermiş, kişilik katmıştır. Sanata verilen değer ve önem duvarlarımızı süslerken, hayata bakış tarzımızıda yansıtır. Seramik panolar, özel tasarlanmış mekanlarımız için vazgeçilmez objeler haline gelmiştir.

Seramik ve cam aksesuarlar, mobilyalarımızın üzerini süslerken, aynadan gelen yansımaları görselliklerini bir kat daha arttırarak mekanlarınızı güzelleştirecek aksesuarlar olmuştur. Sanata ve sanatçıya verilen önemi vurgulayan bu tür tasarımları satın almak, mekanlarımızda kullanmak, her insanı mutlu edecektir.

Seramik panolardan çiniye, seramik heykellerden cama, çamur ve suyun aşkını alevleyen ateşle renklenmiş her obje mekanlarda da yerini bulacaktır. Bursa’da bu aşkı paylaşabileceğimiz seramik sanatçımız Figen Özden, mekanlara özel yaptığı tasarımlarla, iç mekanlarda seramik ve cam tasarımlarıyla adından sıkça söz ettiren sanatçılarımızdan. Bu konuda yazmaya başlamadan önce yaptığım araştırmalarda karşıma çıkan çalışma atölyelerinden Mimari Seramik Sanat Atölyesi, bu dalda Bursa’da tek geçilecek atölyemiz olarak biliniyor. İç mekanda seramik ve cam uygulamalarını, seramik sanatçısı Figen Özden’e ait çalışmalardan örneklerle sizlere sunuyorum.