-->

iğdenin kalorisi

iğdenin kalorisi ile ilgili olarak sizlere kısa bir açıklama yaptığımız yazıyı yayınlıyoruz.
Meyveler yüksek lif, su, vitamin, mineraller içerir. Düşük kalorililer. Ancak bu özellikleri sınırsız tüketme özgürlüğü vermiyor. Diyetisyen banu kazanç meyvelerin karbonhidrat içerdiğini belirterek “meyvelerde fruktoz denilen meyve şekeri var. Meyve fazla yendiğinde fazla kalori alınıyor. Bu fazla kalori de kilo olarak yerleşiyor” diyor.

Yazın karpuz,çilek,kiraz, kavuniçeren düşük kalorili tek besinden oluşan diyetlerle zayıflama çalışanlar az değil. Zannediliyor ki sedce meyveyle beslenmek zayıflatır. Halbuki tam tersi, uzun süreuygulanan meyve diyetleri, kilo vermek yerine kilo aldırıyor. Kazanç, “Uzun süreli uygulanan meyve diyetleri düşük kalorili, karbonhidrat içeriği yüksek, proteinden fakir olduğu için sağlık problemlerine yol açar. Unutmayın ki bunun tek yönlü besin içeren diyetler. Metabolizmamızın çalışması için günlük almamız gereken amino asitlerden ve yağ asitlerinden yoksun” diyor.

Uzun süre bu tür diyetleri yapmak tansiyon düşüklüğü, sinirlik, kas erimesiyle sonuçlanan birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor.

0 hanım yorum yapmış: